Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Váš názor na venkovské hospody považuji za vrchol městské arogance. Když se Vám hospoda nelíbí, tak do ní nelezte.

Uvědomte si, že místní lidé nechodí do takových hospod kvůli gastronomickým zážitkům a vybranému chování personálu v prvotřídním prostředí. Chodí tam na pivo a na kus řeči se svými sousedy. V mnoha obcích je to jediné místo, kde se lidi mohou sejít. Jejich útrata nebývá nijak závratně vysoká a tak šenkýř na plný úvazek se z toho neuživí. Obzvláště pak tam, kde bývá otevřeno jen pátek-sobota-neděle.

Takovou hospodu většinou provozuje někdo z místních na vedlejšák a na nějaké EET se Vám vy.ere.

Vy sice budete spokojen s výběrem daní, ale venkované o svou hospodu přijdou. Ať byla, jaká byla, byla jejich. A už nebude! A nějaké řeči o tom, že na jejím místě vznikne nová, jsou bláboly, pramenící z pokleslého IQ.

Jste spokojem? Těší Vás nespokojenost a smutek jiných?

29 3
možnosti
JR

a kvůli tomu mají nárok na šizení daní, aby tam ta hospoda byla......tak ať prosadí nějaké daňové úlevy u malých obcí......

2 14
možnosti
JR

Zatím moje zkušenosti z různých pohostinství v českých kempech nebo u rozhleden, apod. jsou velmi špatné. Neprofesionální brigádníci, studenti, kteří to neumí ale nejhorší je fakt to špatné pivo...připadá mi nějaké divné, pančované nebo co...hrůza

1 2
možnosti
Foto

A46l93e46š 45M26e95r81t75a

5. 12. 2016 17:35

Celkem souhlas. Je opravdu zajimavé, že byl brán v potaz věk doktorů při úvahách o povinném zavedení elektronického receptu a u živnostníků a jejich zaměstnanců na to nikdo nehleděl. Teď to chce jen zatočit i s těmi velkými podvodníky, kteří si "optimalizují" daně, mají fiktivní sídla firem v dańových rájích a vysávají stát pomocí příjmu všelijakých dotací a podpor s čimž ovšem pán ministr financí, ale asi nebude moc spěchat. Stejně tak by si stát měl posvítit i na činnost různých neziskovek jejiž jedinou prací je přesměřování peněz získaných z grantů na soukromé účty.

7 1
možnosti
Foto

Pražák vyjel z Prahy, navštívil pár hospod (možná), které už nikdy nenavštíví, nicméně by byl rád, aby se přizpůsobili jak hostinští, tak štamgasti jeho vidění světa. Pane Kočičko, Václavák je váš, tam se ventilujte, ale nese.te se do života jiným. Já vám také nekecám do mizerné grafiky Idnes a hlavně do toho, jak funguje tzv. interní zázemí blogů, kde zmizela diskuze a ani nelze pořádně nahlédnout do historie svých článků.

25 1
možnosti
MK

Souhlas s autorem,jen si myslím,že ta negativa která uvádí nepředčí ta pozitiva,která převládají. Přál bych si,aby ti,co se jich to týká přestali plakat nad rozlitým mlékem a naučili se něco málo nového a do budoucna snad i užitečného.

1 7
možnosti
ZH

Třeba jak zneužívat sociální systém?

0 1
možnosti
PN

P66e22t61r 42N53ě23m68e63c

5. 12. 2016 16:28

skončí tisíce podnikatelů. Sakra tak ať skončí! - to snad ne ... mezi těmi co skončí jsou stovky poctivých !!!

20 1
možnosti
ZH

Skončili, tedy dle černobílého vidění museli krást. Jinak by s mávátky vítali opatření proti daňovým únikům - kdyby byli poctiví. A autor jistě bude zas radostně platit ze svých daní a odvodů jejich živobytí na sociálních dávkách. ;-D

9 2
možnosti
VV

To, že vy jedete na výlet a nelíbí se vám místní hospůdka, neznamená, že se nelíbí místnímRv

20 2
možnosti
ZH

Co namísto EET? Například u hospod lze odhadnout tržby z počtu stolů, oblasti, cen vstupů a výstupů. Schopný úředník to umí - i kdyby měl namátkově hospodu navštívit a spočítat si hosty a jejich objednávky. Vše běží na pozadí a hostinský se může bez zbytečné úřední buzerace v klidu věnovat své hlavní činnosti a malovat čárky třeba na tácek. Pokud daňové přiznání přibližně odpovídá odhadu, berňák nechává hostinského dál v klidu pracovat. Pokud je přiznání diametrálně jiné, provede se hlubší kontrola a hostinský pak bude muset různé věci prokazovat.

Jenže to by státní úředník nesměl být tupé a líné hovado, a dost možná i úplatné. Stačí taková alternativa?

14 1
možnosti
Foto

"Překvapuje mě, kolik lidí při jméně Babiš vypíná mozek"

A mě nepřekvapuje, že Babiše chválí jeho zaměstnanec :-/:-)

19 3
možnosti
Foto

kde ho chválí, že jsem tak smělá?

3 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1712x
Jsem projektový manažer iDNES.cz, tedy dělám tu převážně neviditelnou práci drobných změn webových stránek. Dříve jsem pracoval jako grafik a novinář. Prošel jsem velkými i malými vydavatelstvími, lámal jsem noviny a pomáhal navrhovat oděvy.

Seznam rubrik