Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IM

I44v58o 38M33i69l27d53a

6. 12. 2016 11:54

že většina hospodských EET zneužila ke zdražení až o 50% je pravdou a jejich blbostí - pár dní vydělají více a pak budou mít hospodu prázdnou a pak "slevní" na "přijatelných" +30%....a zavřou. před tím se ale důchodcům zvednou penze - to jako že kompenzace...

že je EET sviňárnou na slušné je fakt!

že je EET jen další krok postupné kolektivizace je taky fakt. tentokrát se drobní živnostníci nebudou zavírat do kriminálu a do dolů (a vzpomeňte si jen, jak o nich mluvil před volbami s.Bohuš Malomocný), tentokrát se je dotlačí k bankrotu a na jejich místo nastoupí státní podnik restaurací a pohostinství (a dalších profesí...) a přívlastkem Agro - F

a v podstatě si za to ti drobní živnostníci mohou sami, kdyby si vymezili v tom svém pracovním shonu půl hodinky a šli to hodit někomu slušnějšímu, nevyhráli by volby dnešní mocní, demokraticky zvolení zástupci lidí s penzí, sociálními dávkami a funkcionářů neziskovek...

2 0
možnosti
TH

"skončí tisíce "podnikatelů. Sakra tak ať skončí!"

S tím nesouhlasím. Pokud mají svoji skupinu zákazníků, kterým vyhovuje jejich styl podnikání, nechápu, proč by měli končit jenom proto, že jim stát uměle zvedne náklady.

4 1
možnosti
JK

Tak. Je řada těch, co si při zaměstnání, nebo k důchodu přivydělávají. Není to moc, ale vyplatí se to. Zatím. No a pokud skončí, ta díra po nich se nezaplní. Už jen z toho důvodu, že si ten řemeslník na plný úvazek dost nevydělá. Poptávka po těch službách bude, takže to podnítí práci na černo, sousedskou výpomoc a podobně.

3 0
možnosti
RH

R42a57d24e73k 93H20o37d80a48ň

6. 12. 2016 10:12

V Brně překopli včera UPC kabel. A tak dnes pár kaváren a restaurací raději pozavíralo, protože bez internetu nejedou online, a offline režim nechtějí riskovat. A řeší záložní připojení, aby mohli otevřít.

Protože přiznejme si, to že někdo řekne že "stačí prokázat že internet nešel" ještě neznamená, že to bude tak jednoduché. Zvlášť ve státě kde ministr spravedlnosti tvrdí že zákony už dávno nejsou pro laiky ale pro právníky, a kde úředníci ignorují nařízení soudů, protože "oni mají jiný názor".

4 0
možnosti
JB

J39a60n 80B23u62r28i63a27n

6. 12. 2016 6:32

Nedochází Vám pár věcí - vesnické hospody jsou sice většinou špatné. Ale pořád lepší špatná hospoda než žádná. Díky EET vesnické hospody vznikat nebudou - jen zanikat.

Meníčko za 75 znamenalo, že hospodský pravděpodobně opravdu řádně neodváděl daně. Jenže to neodvádění promítl do ceny. Takže se to dá částečně omluvit, protože sám z toho vlastně nic moc neměl. A opět připomenu - kvalita jídla po zavedení EET jistě vyšší nebude.

Bohorovně říkáte, ať skončí tisíce podnikatelů. Že se vlastně nic nestane, protože snad vzniknou nové poctivé hospody. Jenže to platí pro města - tam opravdu když bude poptávka po hospodě, tak nějaké vzniknou. Na vesnicích vznikat nebudou - prostě se poctivě uživit nedá.

A jen na závěr - NKÚ už kdysi konstatoval, že přes 90 % podvodů na daních se děje bezhotovostně. Babiš s velkou parádou zacílil na tu maličkatou výseč a do toho velkého koláče moc nešahá. Pročpak asi? Kde má těch 200 mld, které stačí sebrat? To jsou totiž ty zásadní daňové podvody a Babiš to před volbami dobře věděl. Dnes už se k tomu moc nehlásí.

17 5
možnosti
JR

to je volný trh, svoboda podnikání, tam patří i bankroty..a EET takové zatížení není, je to prakticky zdarma, když se to odepíše z daní

2 6
možnosti
Foto

Za všechny jen jedno, placení daní v USA. Četl jste Feynmana? Ten popisuje, že zaplatit daně ve výši 110 % příjmů není úplně snadné. A to je ten problém. Zdanění u nás už je obrovské. Samozřejmě že můžete uvařit polední menu za 75 korun, jen to nemůžete udělat, pokud je daň z každého takového menu 60 korun. Navíc je prokázáno, že daně lze vybrat celkem snadno, pokud jsou nízké a daňový systém je jednoduchý. Jenže u nás je situace taková, že je nehorázně daněn provozovatel restaurací, ale současně je nehorázně daněn návštěvník restaurace, takže se střetnou na tom, že jeden nemá peníze, aby vařil levně a druhý nemá peníze na drahé restaurace a to všechno jen proto, aby byli zadluženi ještě vnuci obou, protože stát obrovskou daňovou zátěž rozhází za nesmysly a ještě se zadluží, přesněji zadluží nás všechny, naše děti a jejich děti. Řešením opravdu není sledování tržeb online. Každý jeden z nás platí nemalé daně a výsledek? Díry v silnicích, bídné školství, kolabující zdravotnictví, potřeba kulatého razítka, že platí hranaté na každou hloupost, chceš stavět, požádej a zaplať, chceš bourat, požádej a zaplať, chceš žít, požádej a zaplať, vykazuj, sepisuj, žádej, plať a mlč, zpátky nedostaneš nic a ještě tě zadlužíme až do pátého kolene. Jestli jsi přesto vydělal na něco extra, tak dojdi na úřad, hezky se pokloň, slušně požádej, žmoulej čepici v ruce a my ti do třiceti dnů pošleme odmítavé stanovisko, ale hlavně zaplať. Už rozumíte, kde je problém?

26 1
možnosti

Děkuji Leontýnko, sám bych to lépe nenapsal :-) !

0 0
možnosti
AN

Pokud někomu nevadí způsob nabytí majetku a budování podnikatelského impreria A.B. ( tunely, zlodějiny, podvody, podrazy ) potom mu jistě lichotí skutečnost, že se konečně zatočí s třídním nepřítelem, živnostníky. Masivní nasazení techniky opravdu svědčí o dalším tunelu ( IBM ) a přihrání velké domů prodejcům pokladen. Cílená kriminalizace a dehonestace něčeho tak nízkého a podlého, jako jsou podnikatelé nemůže být náhodná. Že jde o výběr daní bych byl ochoten věřit, ale pouze z toho důvodu, že jim teče do bot. Poté, co socialisté rozdali poslední peníze, které vytvořili jiní, poté co masivně přidali na platě státním úředníkům, v momentě, kdy se začíná hovořit recesi, hrozí ekonomice katastrofa. Kdyby to ovšem opravdu mysleli vážně, přestanou vázat personál finančních úřadů persekucí podnikatelů, zadržováním vratek DPH a nesmyslným párování nespárovatelných plateb Kontrolního hlášení a vyrazí do ulic. Zkušenému praktikovi stačí pozorovat cvrkot v restauraci, hospodě či bistru a za chvíli má jasno. Přesně vyhmátne chyby a případné okrádání na daních. Absolventi sociálně právních fakult ve státní vč.těch FÚ, s nulovou praxí a zkušenostmi pouze mezi šanony, navíc bez osobní statečnosti, však tohle nezvládnou. Tak nezbývá než chytnout úplně všechny pod krk a dusit.

12 1
možnosti
JP

J33a15n 84P33a76l10l98a51s

5. 12. 2016 21:46

Dobrý večer, zajímavý pohled, argumentujete slušně.

Jako zaměstnanci by mi mohlo být EET ukradené, ale není.

Znáte ten moudrý vtip, který končí: „...a když přišli pro mě, nebyl už nikdo, kdo by se mě zastal.“?

15 0
možnosti
Foto

Máme šanci to zrušit - u příštích voleb. Do té doby s tím musíme všichni žít a čím bedlivěji to budeme sledovat a lépe argumentovat, tím lépe.

3 3
možnosti
Foto

Přesné argumenty, takových moc sepsáno zatím nebylo.

Drobná obhajoba IBM: Není to triviální systém. Zatím je dimenzován na 10000 účtenek za sekundu, což je oproti nynějšímu náporu dva řády rezerva. Vyžije se to od března. Kdyby to nefungoval v prvních dnech prosince, měli jsme o jednoho ministra míň. Takže se sázka na kvalitu, byť možná drahou, vyplatila.

1 0
možnosti
Foto

U nás máme koupaliště. Žádný zázrak, venkovský průměr. Návštěvnost kolem 2-3 tisíc lidí ročně, ale někdy jako letos jen kolem 1300 za necelé 3 měsíce provozu.

Už teď byl docela kumšt sehnat někoho kdo by si bufet pronajal a provozoval ho. příští rok již bude nejspíš díky EET obec muset dotovat i bufet.

Ne u nás opravdu není takový obrat aby se podnikatelům vyplatilo pořídit si na to pracoviště systém EET a zaplatit spolehlivého člověka k jeho obsluze-dnes to dělali studenti brigádně-to s EET realně padá-je to velké riziko. Navíc díky účtnkám bude místo jednoho člověka v Bufetu mít 2-jinak to nebude obsluha stíhat když zrovna ten den říjde více lidí.

EET nijak zásadně neuškodí v celostátním měřítku, výrazně neuškodí ve městech, ale radikalně zhorší situaci na maých vesnicích.:-/

17 1
možnosti
PD

Pro malé hospody na venkově je budoucnost černá - kdo ještě nezavřel pro úbytek zákazníků z titulu levných lahváčů v řetězcích, grilováním na zahradách u vlastních soudků, kontrol Hygieny, SPZI, ČOI a dalších nových předpisů, návalu účetních povinností, zákazem pomoci rodinných příslušníků -snad jsem na nic nezapomněl - a teď ještě rána v podobě zásadně zvýšených nákladů na provoz. Nečekal bych od státu nějakou pomoc jako pan Babiš, který by bez dotací nebyl, ale ať ten stát alespoň neškodí. Chtějí toho ti hospodští tak mnoho?

15 1
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1867x
Jsem projektový manažer iDNES.cz, tedy dělám tu převážně neviditelnou práci drobných změn webových stránek. Dříve jsem pracoval jako grafik a novinář. Prošel jsem velkými i malými vydavatelstvími, lámal jsem noviny a pomáhal navrhovat oděvy.

Seznam rubrik